onze contactgegevens

Communicatie

Onze publicaties, de evenementen, de agenda en andere vormen van communicatie op het snijvlak van Duurzaamheid & ICT. lees meer
 

Over_GreenICT

Over Stichting GreenICT - Foundation for sustainable ICT - en haar missie, organisatie, werkwijze, de projecten en de vacatures lees meer
 

 

Stichting GreenICT - de oplossingen

Ter invulling van haar missie initieert, begeleidt en participeert Stichting GreenICT (in) wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Voor publicaties klik hier. Voorbeelden van oplossingen zijn: de An Innovative Truth - Congressen over Duurzame ICT & Energie, lezingen & presentaties, advies & begeleiding en voorlichting.

 
AIT I - de biobased energie-efficiënte computer - Stichting GreenICT ism Croes Consultants

AIT I - de biobased energie-efficiënte computer

Samenwerkingsverband Stichting GreenICT en Croes Consultants
- AIT I - De biobased energie-efficiënte computer
De AIT I is een volwaardige vervanger voor een desktop computer. Deze computer verbruikt maximaal 5 procent van de energie die een gemiddelde desktop PC verbruikt. Door het compacte formaat van deze PC wordt het materiaalgebruik sterk gereduceerd. Daarnaast wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van biobased materialen. De foto toont een prototype.
 
De AIT I is in samenwerking met Croes Consultants door Stichting GreenICT - Foundation for Sustainable ICT - ontwikkeld.

 

An InnovativeTruth VII

In vervolg op de zes succesvolle congressen An Innovative Truth I - VI vond op 15 juni 2015 An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT & Energie - plaats. De locatie van deze editie is het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven. Het thema van deze editie is "Connecting Smart Grids".  
An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT & Energie - is een initiatief van Stichting GreenICT - Foundation for Sustainable ICT - en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van 3TU NIRICT (Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven en Universiteit Twente), Stichting IIP Duurzame ICT, Stichting An Innovative Truth en Stichting GreenICT. lees meer

 

An InnovativeTruth VI

Op 10 juni 2014 vond An Innovative Truth VI - Congres over Duurzame ICT & Energie - plaats. De locatie van deze editie was Kasteel de Haar te Haarzuilens. Het thema van deze editie was "Duurzaamheid, Sleutel tot succes".
 
An Innovative Truth VI - Congres over Duurzame ICT & Energie - is een initiatief van Stichting GreenICT en werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van CGI Nederland en Stichting GreenICT. lees meer

 
An Innovative Truth V - Congres over duurzame ICT en Energie - 19 juni 2013 BeatrixTheater Utrecht

An Innovative Truth V

In samenwerking met TKI Switch2SmartGrids organiseerden Stichting IIP Duurzame ICT en Stichting GreenICT op woensdag 19 juni 2013 de jubileumeditie An Innovative Truth V, een activerend congres ter bevordering van Duurzame ICT & Energie in het Beatrix Theater, Utrecht.
An Innovative Truth V is een initiatief van Stichting GreenICT en werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van TKI Switch2Smartgrids en Alliander.

lees meer

 
Stichting GreenICT juni 2013 - An Innovative Truth - vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld - door Roel Croes, Stichting GreenICT

An Innovative Truth - vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld

Stichting GreenICT juni 2013
- An Innovative Truth - vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld PDF-file
De uitgave "An Innovative Truth - vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld" is verschenen ter gelegenheid van de vijfde editie van An Innovative Truth - Congres over Duurzame ICT & Energie. Boek over de jubileumeditie van An Innovative Truth 19 juni 2013 en de voorafgaande vier edities (2009 - 2012). De auteur is Roel Croes (Stichting GreenICT). Het ISBN/EAN is 978 9081752114.
De uitgever is Stichting GreenICT - Foundation for Sustainable ICT.

 
SIEnergyLab - Sustainable ICT & Energy Research

SIEnergyLab

SIEnergyLab - Sustainable ICT & Energy Research beoogt het initiëren, bevorderen en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek op het terrein van Duurzame ICT & Energie, ten behoeve van commerciële en maatschappelijke toepassingen.

lees meer

 
An Innovative Truth IV - Congres over duurzame ICT en Energie - 20 juni 2012 BeatrixTheater Utrecht

An InnovativeTruth IV

Smart Energy Collective, Stichting IIP Duurzame ICT en Stichting GreenICT organiseren op woensdag 20 juni 2012 An InnovativeTruth IV een activerend congres ter bevordering van Duurzame ICT en Energie in het Beatrix Theater te Utrecht.
An InnovativeTruth IV is een initiatief van Stichting GreenICT en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Smart Energy Collective en Alliander.

lees meer

 
Biobased Performance Materials (BPM) programma

Het Biobased Performance Materials (BPM) programma

Het Biobased Performance Materials programma werkt aan nieuwe bio-polymeren (grondstoffen voor bio-kunststoffen) en aan onderzoek om de eigenschappen van bio-kunststoffen te verbeteren
 
 
 
lees meer  
 

 
An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT en Energie - 22 juni 2011 BeatrixTheater Utrecht

An InnovativeTruth III

Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT en Stichting GreenICT organiseren op woensdag 22 juni 2011 An InnovativeTruth III een activerend congres ter bevordering van Duurzame ICT en Energie in het Beatrix Theater te Utrecht.
An InnovativeTruth III is een initiatief van Stichting GreenICT en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Technologiestichting STW en Agentschap NL.

lees meer

 
Boek Duurzame ICT –- Grondstof en energiebron voor een duurzame wereld

Boek Duurzame ICT - Grondstof en energiebron voor een duurzame wereld

Tijdens An InnovativeTruth II werden de eerste exemplaren van het boek "Duurzame ICT - Grondstof en energiebron voor een duurzame wereld" uitgereikt aan een select gezelschap bestaande uit:

  • Prof. Ton Backx - Decaan faculteit Electrical Engineering Technische Universiteit Eindhoven,
  • Prof. Daan Lenstra - Decaan faculteit EWI Technische Universiteit Delft
  • Prof. Ton Mouthaan - Decaan faculteit EWI Universiteit Twente en
  • Prof. Gerard van Oortmerssen - Directeur ICTRegie.

Deze uitgave geeft een beeld van huidige en toekomstige, duurzame ICT toepassingen en -technologieën. Duurzame ICT laat zien dat er ook met beperkte middelen gelijktijdig financieel en milieutechnische winst valt te behalen in en door middel van ICT.

De bijdragen lopen uiteen van het gebruik van hernieuwbare materialen als grondstof voor energie-efficiënte glasvezelnetwerken, slimme meters, datacenters tot duurzame software voor energieefficiëntie. Zowel direct te implementeren oplossingen als toekomstige mogelijkheden worden beschreven. De lezer krijgt hierdoor een vollediger zicht op de toekomst, waardoor daarop nu al kan worden geanticipeerd.

Duurzame ICT is tot stand gekomen onder redactie van mr. R. Croes (Stichting GreenICT) en bevat bijdragen van onder meer prof. Ton Koonen (TU/e), prof. Gerard Smit (UT), Aernoud van de Graaff mba (IBM), prof. Marko van Eekelen (RU), dr. Dirk Harryvan (Mansystems), prof. Ignas Niemegeers (TUD), drs. Erwin Hartenberg (Microsoft), dr. Anwar Osseyran (SARA) en prof. Harm Dorren (TU/e).

Het boek is nog verkrijgbaar bij Stichting GreenICT, de reguliere boekhandel (ISBN10: 9012582288 en ISBN13: 9789012582285) en via de uitgever Academic Service - BIM Media. BIM Media is de rechtsopvolger van Sdu Uitgevers.

 

An InnovativeTruth II

Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT en Stichting GreenICT organiseren op woensdag 15 september 2010 An InnovativeTruth II een activerend congres ter bevordering van Duurzame ICT en Energie in het Beatrix Theater te Utrecht.
An InnovativeTruth II is een initiatief van Stichting GreenICT en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van ICTRegie. lees meer

 
Stichting IIP Duurzame ICT Strategic Research Agenda (SRA) 2011 - 2015

IIP Duurzame ICT Strategic Research Agenda (SRA) 2011 - 2015

- IIP Duurzame ICT Strategic Research Agenda (SRA) PDF-file
Onder redactie van het bestuur van Stichting IIP Duurzame ICT geschreven strategische onderzoeksagenda (SRA) 2011 - 2015.
 
Uitgever: Stichting GreenICT
ISBN13: 9789081752107
De uitgave is vormgegeven door SOV concept en vormgeving.

 

An InnovativeTruth

Het is van groot belang om in het kader van de almaar groeiende vraag naar energie, met een relatief groot aandeel van ICT-toepassingen, het onderwerp Duurzame ICT op de agenda te zetten. Hiervoor organiseerden het Ministerie van Economische Zaken en Stichting GreenICT op maandag 22 juni 2009 An InnovativeTruth een activerend congres ter bevordering van energie-efficiency in en door Duurzame ICT - in het Beatrix Theater te Utrecht.
An InnovativeTruth is een initiatief van Stichting GreenICT en werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken. lees meer

 
ICT Innovatie Platform duurzame ICT

Stichting IIP Duurzame ICT

Stichting ICT Innovatie Platform voor Duurzame ICT (IIP Duurzame ICT) is een open samenwerkingsverband tussen onderzoekers, bedrijven, maatschappelijke instellingen en gebruikers. Het platform beoogt duurzaamheid in en door informatie- en communicatietechnologie te stimuleren en te bevorderen onder meer door het gezamenlijk ontwikkelen van een op thema's gebaseerde strategische onderzoeksagenda. Men kan hierbij denken aan onderwerpen zoals bijvoorbeeld energie-efficiency, recycling, duurzame software, innovatief materiaalgebruik, en (standaarden voor) duurzame (draadloze) netwerkinfrastructuren en -componenten.

Het ICT InnovatiePlatform voor Duurzame ICT (Stichting IIP Duurzame ICT) is sinds 24 oktober 2007 actief. Op 18 januari 2010 is het platform door ICTRegie officieel erkend. Dit platform voor duurzame ICT heeft de support van onder meer de Technische Universiteit Delft, de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen Universiteit & Researchcentrum.

Deelname staat in principe open voor alle commerciële, publieke en academische organisaties die actief zijn in dit werkveld. De website van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT vindt men hier.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname of wilt u nadere informatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Stichting IIP Duurzame ICT is een initiatief van Stichting GreenICT.

ICTRegie was het Nationaal regieorgaan voor ICT-onderzoek en -innovatie. ICTRegie was een onafhankelijke organisatie onder politieke verantwoordelijkheid van de ministers van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en OC&W. Het regieorgaan werd ondersteund door NWO en Agentschap NL. Met ingang van januari 2011 wordt ICTRegie opgevolgd door het samenwerkingsverband NWO, STW en RVO.NL (Agentschap NL).

 
BiOPOF project

Het BiOPOFproject

Het BiOPOFproject is een samenwerkingsverband van het Dutch Polymer Institute, Wageningen Universiteit en Researchcentrum, de Technische Universiteit Eindhoven en Stichting GreenICT. Het betreft onderzoek op het gebied van biobased polymere optische vezels.  
 
 
 

 
RemiND project

Het RemiNDproject

Het RemiNDproject bundelt de krachten van ondermeer de TU Delft, de UTwente en de TU Eindhoven om middels een preventieve en constructieve aanpak een oplossing voor het vraagstuk van de mogelijk biologisch schadelijke effecten van elektromagnetische velden (EMV) te creëren. Naast onderzoek naar de verscheidene (soorten van) bronnen en de daarbij behorende effecten, zijn beoogde doelen:

  • beperking van (mogelijk schadelijke) elektromagnetische velden door optimalisatie van (in-house) ICT netwerken.
  • beperking van stroomverbruik (aanzienlijke besparing van energie).
  • beperking van interferentie tussen infrastructuur/hardware/apparatuur en machines etc.

 

Follow us