onze contactgegevens

Publicaties

Een overzicht van publicaties, evenementen, de agenda en andere communicatievormen op het snijvlak van Duurzaamheid & ICT. lees meer
 

 

Stichting GreenICT - de mogelijkheden

Ter invulling van haar missie initieert, begeleidt en participeert Stichting GreenICT (in) wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Voor publicaties klik hier. Mogelijkheden zijn onder meer: congressen & workshops, lezingen & presentaties, voorlichting en advies & begeleiding. Onze evenementen, publicaties en agenda geven een goed beeld van de mogelijkheden.

 

Stichting GreenICT - Congressen & workshops

Laat u inspireren! Kom op ideeën, maak kennis met voorbeelden uit de praktijk en stel uw vragen. Toets uw mogelijkheden en discussieer tijdens een van de interactieve GreenICT congressen, zoals An Innovative Truth - Congressen over Duurzame ICT en Energie, en workshops. Ga zelf aan de slag met een voorbeeldcasus en ontdek dat duurzame ICT ook voor u realistisch en bereikbaar kan zijn. Natuurlijk wordt er een actieve inbreng van de deelnemers verwacht. Gezien het aanstekelijke enthousiasme van onze medewerkers zal dat niet echt moeilijk op te brengen zijn.

 

Stichting GreenICT - lezingen & presentaties

Stichting GreenICT verzorgt lezingen en presentaties op het terrein van duurzame ICT. Laat uzelf op de hoogte brengen van de huidige maar ook toekomstige mogelijkheden van verduurzaming van ICTtechnologie. Afhankelijk van de vraag kan de focus liggen op onder meer de maatschappelijke context, de technische inhoud of meer beleid gerelateerde onderwerpen.

Een van onze mede-oprichters, mr. Roel L. Croes, is bijvoorbeeld een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter voor congressen en seminars. Congresorganisatoren als IDC, Heliview en IIR, overheidsorganisaties als het Ministerie van Economische Zaken en de Belastingdienst en sterk uiteenlopende commerciële partijen als de Zoetermeerse ondernemersvereniging RVOZ en IBM deden al een beroep op hem als gastspreker, moderator en/of dagvoorzitter.

 

Stichting GreenICT - voorlichting

Duurzame ICT betreft een multidisciplinair en complex terrein. In een dergelijke omgeving is goede voorlichting cruciaal. Stichting GreenICT kan deze verzorgen.

Stichting GreenICT is bijvoorbeeld op verzoek met een stand aanwezig bij relevante evenementen. De evenementenagenda biedt een actueel overzicht. Daarnaast wordt Stichting GreenICT geregeld gevraagd door de media. Onder meer Business News Radio, TeleCom / ICT Update, IT Executive, CIO Magazine en NRG Magazine deden een beroep op ons.

 

Stichting GreenICT - advies

Stichting GreenICT adviseert organisaties bij het zoeken naar duurzame ICT oplossingen voor hun specifieke situatie. De stichting kan hiervoor onder meer beschikken over een aanzienlijke hoeveelheid kennis en kunde van haar specialistische en deskundige partners. Vernieuwende combinaties van bestaande kennis en/of technologie kunnen interessante vooruitgang opleveren. Wij adviseren u graag en onafhankelijk.

 

Stichting GreenICT - projectbegeleiding

Stichting GreenICT initieert en begeleidt duurzame ICT projecten efficiënt en effectief. Indien u zelf een project wilt opstarten of u vermoedt dat uw project begeleiding nodig heeft, kan de Stichting u hierbij terzijde staan. Ook ingeval uw project vast dreigt te lopen en u er zelf niet meer uitkomt, kunt u voor advies een beroep op ons doen.

 

Stichting GreenICT - netwerken

Stichting GreenICT biedt diversen mogelijkheden om uw relatienetwerk op het terrein van Duurzaamheid & ICT op te starten, uit te breiden en/of te versterken.
 
Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - is een initiatief van Stichting GreenICT. Dit ICT InnovatiePlatform (IIP) voor Duurzame ICT bundelt de krachten van vele, in de werkveld actieve, toonaangevende organisaties. Organisaties kunnen zich kosteloos aanmelden als partner van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT. Deze stichting organiseert in samenwerking met partnerorganisaties gregelmatig themabijeenkomsten. Stichting IIP Duurzame ICT beschikt eveneens over de grootste LinkedIngroep op dit specifieke vakgebied in Nederland. Kosteloos aanmelden voor deze LinkedIngroep kan via deze link.
 
De Portalwebsite voor Duurzame ICT & Energie - ICTgaatvoorgroen.nl - vloeit rechtstreeks voort uit het initiatief van de toenmalige directeur-generaal Energie en Telecom van het Ministerie van Economische Zaken, zoals hij op 22 juni 2009 in de rol van dagvoorzitter plenair voorstelde tijdens de eerste editie van An Innovative Truth - Congres over Duurzame ICT & Energie. Voor organisaties actief in het veld van ICT en duurzaamheid biedt de Portalwebsite voor Duurzame ICT & Energie - ICTgaatvoorgroen.nl - onder meer de mogelijkheid organisaties en evenement(en) inclusief link met logo en korte omschrijving op deze portalwebsite te vermelden. Dit kan kosteloos via ICTgaatvoorgroen.nl

 

Follow us