onze contactgegevens

Communicatie

Onze publicaties, de evenementen, de agenda en andere vormen van communicatie op het snijvlak van Duurzaamheid & ICT. lees meer
 

Over_GreenICT

Over Stichting GreenICT - Foundation for sustainable ICT - en haar missie, organisatie, werkwijze, de projecten en de vacatures lees meer
 

 

Stichting GreenICT - evenementen

Vaststaat dat voor het onder de aandacht brengen van onderwerpen en het verspreiden van kennis, publicaties een effectief middel zijn. Indien mogelijk zal Stichting GreenICT hiervan gebruik maken. Daarnaast is Stichting GreenICT regelmatig als initiator of (mede-)organisator betrokken bij diverse evenementen.

 
An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - 23 oktober 2018 - Novio Tech Campus Nijmegen - Stichting GreenICT

An Innovative Truth X - 23 oktober 2018
Novio Tech Campus Nijmegen

An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie vindt plaats op 23 oktober 2018. De locatie van deze editie is de Novio Tech Campus te Nijmegen. Het programma omvat onder meer diverse keynotes, een (panel)debat, zes thematracks met workshopsessies, posterpresentaties en een informatiemarkt met demo’s. Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van Grieken. Nadere informatie over onder meer het programma, de sprekers, de locatie en inschrijven is beschikbaar via de congreswebsite van An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie.

 
Werkconferentie: Wij zijn Open en Weerbaar Nijmegen - 12 maart 2018 - Novio Tech Campus Nijmegen - Stichting GreenICT

Werkconferentie: Wij zijn Open en Weerbaar Nijmegen -
12 maart 2018 - Novio Tech Campus Nijmegen

Werkconferentie: Wij zijn Open en Weerbaar Nijmegen vindt plaats op 12 maart 2017. De locatie is de Novio Tech Campus te Nijmegen. Het programma omvat onder meer de workshop Energietransitie met Jan Clement - initiator EnergyCoin Foundation, Erik Zweers - directeur Energie van Hollandsche Bodem, Jaap van Till - emeritus hoogleraar HAN & TU Delft en Roel Croes - Secretaris Stichting GreenICT / Stichting IIP Duurzame ICT. Nadere informatie over onder meer het programma, de sprekers, de locatie en inschrijven is beschikbaar via de congreswebsite van Werkconferentie: Wij zijn Open en Weerbaar Nijmegen.

 
Roel Croes als spreker tijdens Duurzaamheidscafé 2017 #3: Verborgen vervuilers: aan de slag met verduurzaming! - 10 oktober 2017 - LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen

Duurzaamheidscafé 2017#3: Verborgen vervuilers: aan de slag met verduurzaming! 26 september Lux Nijmegen

De industrie maakt zich hard voor de verandering van vervuiler naar verduurzamer. Zo zijn zowel de ICT- als de scheepvaartsector bewust op zoek naar alternatieven om schoner en duurzamer te produceren. Maar ook consumenten hebben invloed op het verduurzamingsproces. Vragen zij om een groter aanbod duurzame producten, dan zal de markt daarop reageren. Tijdens Duurzaamheidscafé 2017#3 laat de organisatie samen met de gastsprekers zien wat verborgen vervuiling is en wat we er aan kunnen doen. Daarnaast dagen zij je uit om mee te denken over alternatieven en mogelijke samenwerkingen.
 
Roel Croes, secretaris en mede-oprichter van Stichting GreenICT, treedt op als spreker tijdens editie 2017-3 van het duurzaamheidscafé.
 
Nadere informatie is beschikbaar via deze link.

 
Erasmus Energy Forum 28 & 29 juni Beurs-World Trade Center Rotterdam - Stichting GreenICT

Erasmus Energy Forum 2017 - 28 & 29 juni Beurs - World Trade Center Rotterdam

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT zijn media- en netwerkpartner van het Erasmus Energy Forum 2017, dat plaatsvindt op 28 en 29 juni 2017 in het Beurs-World Trade Center, Beursplein 37 te Rotterdam.
 
Het jaarlijkse Erasmus Energy Forum focust zich op het toekomstige energielandschap en digitale innovatie als belangrijkste aanjager van deze transitie. Het congres wordt voor de zesde keer georganiseerd door Erasmus Universiteit Rotterdam.  
De Business Day vindt plaats op woensdag 28 juni in het World Trade Center Rotterdam en de Science Day op donderdag 29 juni op Erasmus University Rotterdam’s Woudestein Campus.
 
Nadere informatie is beschikbaar via deze link.

 
An Innovative Truth IX Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - 19 juni 2017 - Novio Tech Campus Nijmegen - Stichting GreenICT

An Innovative Truth IX - 19 juni 2017
Novio Tech Campus Nijmegen

An Innovative Truth IX - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie vindt plaats op 19 juni 2017. De locatie van deze editie is de Novio Tech Campus te Nijmegen. Het programma omvat onder meer diverse keynotes, een (panel)debat, zes thematracks met workshopsessies, posterpresentaties en een informatiemarkt met demo’s. Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van Grieken. Nadere informatie over onder meer het programma, de sprekers, de locatie en inschrijven is beschikbaar via de congreswebsite van An Innovative Truth IX - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie.

 
OpenTechDay 20 april Jaarbeurs Utrecht - Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT

OpenTechDay 2017 - 20 april Jaarbeurs Utrecht

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT is communitypartner van de OpenTechDay 2017, die plaatsvindt op 20 april in de Jaarbeurs te Utrecht.
 
"Open Tech Day 2017 is the open source conference in the Benelux and will bring together a unique blend of CTOs, IT architects and managers, experts and developers. Presentations, tutorials, keynotes, workshops and hands-summits will be part of the Open Tech Day."
 
Nadere informatie is beschikbaar via deze link.

 
An Innovative Truth VIII Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2016 - Stichting GreenICT

An Innovative Truth VIII - Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2016 Flux-gebouw TU Eindhoven

An Innovative Truth VIII - Congres over Duurzame ICT & Energie - vindt plaats op 20 juni 2016 in het Flux-gebouw van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit is in meerdere opzichten een toepasselijke locatie. Het recent opgeleverde gebouw huisvest de TU/e-faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde. Daarnaast is het gebouw bijzonder energiezuinig en wordt volledig duurzaam verwarmd, zonder gasverbruik, door gebruik van warmte-koude-opslag (WKO).
 
An Innovative Truth VIII Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2016 - Stichting GreenICT
 
De editie van dit jaar heeft als thema "It's all about Communication Technology" en focust op de cruciale rol van communicatie technologie voor een toekomstbestendige maatschappij in het algemeen en (energie)netwerken in het bijzonder.
 
Het programma omvat onder meer diverse keynotes, een (panel)debat, drie thematracks met workshopsessies, rondleidingen, posterpresentaties en een informatiemarkt met demo’s. Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van Grieken.
 
Nadere informatie over onder meer het programma, de sprekers, de locatie en inschrijven is beschikbaar via de congreswebsite van An Innovative Truth VIII - Congres over Duurzame ICT en Energie.

 
Erasmus Energy Forum 18 & 19 mei Beurs-World Trade Center Rotterdam - Stichting GreenICT

Erasmus Energy Forum 2016
18 & 19 juni Beurs-World Trade Center Rotterdam

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT zijn media- en netwerkpartner van het Erasmus Energy Forum 2016, dat plaatsvindt op 18 en 19 mei 2016 in het Beurs-World Trade Center Beursplein 37 te Rotterdam.
 
Digitalisering en digitale innovaties, gecombineerd met de politieke focus op een efficiënte & concurrerende low-carbon economie, vereisen een complete herinrichting van de energiesector. Het jaarlijkse Erasmus Energy Forum focust zich op het toekomstige energielandschap en digitale innovatie als belangrijkste aanjager van deze transitie. Het congres wordt voor de vijfde keer georganiseerd door Erasmus Universiteit Rotterdam, in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam en Smart Circle.
 
De Business Day vindt plaats op woensdag 18 mei in het World Trade Center Rotterdam en de Science Day op donderdag 19 mei op Erasmus University Rotterdam’s Woudestein Campus.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de congreswebsite.
 

 
Roel Croes directeur Croes Consultants - Greatproject

Over Biobased hybride energie- en ICTnetwerken
22 oktober 2015 - Wageningen Universiteit (WUR)

Video-opname voor OostNV-project oktober 2015
- Biobased hybride energie- en ICTnetwerken PDF-file

Roel Croes - mede-oprichter van Stichting GreenICT - over biobased hybride energie- en ICTnetwerken en het potentieel hiervan voor de BV Nederland na afloop van het GREAT project van OOSTNV INTERREG IVB NWE in 2015.

 
Erasmus Energy Forum 18 & 19 juni Beurs-World Trade Center Rotterdam - Stichting GreenICT

Erasmus Energy Forum 2015
18 & 19 juni Beurs-World Trade Center Rotterdam

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT zijn media- en netwerkpartner van het Erasmus Energy Forum 2015, dat plaatsvindt op 18 en 19 juni 2015 in het Beurs-World Trade CenterBeursplein 37 te Rotterdam.
 
Nadere informatie is beschikbaar via deze link.
 
Erasmus Energy Forum 18 & 19 juni Beurs-World Trade Center Rotterdam - Stichting GreenICT

 
An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT en Energie - 15 juni 2015 - Stichting GreenICT

An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT en Energie 15 juni 2015 Auditorium TU Eindhoven

An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT & Energie - vindt plaats op 15 juni 2015 in het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven. Het thema van deze editie is "Connecting Smart Grids".
 
An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT en Energie - 15 juni 2015 - Stichting GreenICT
 
Nadere informatie is beschikbaar via de congreswebsite An Innovative Truth VII.

 
21 januari 2009 - Jens de Jong van Business News Radio interviewt deelnemers IIP Duurzame ICT, Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TUE) en Aernoud van de Graaff (IBM)

Interview prof. Harm Dorren (maart 2015 †) tijdens het radioprogramma "BNR Duurzaam!" op 21 januari 2009

Op 21 januari 2009 waren deelnemers van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT te gast bij het programma "BNR Duurzaam!" van Business News Radio. Jens de Jong van BNR interviewde secretaris Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TU/e) en penningmeester Aernoud van de Graaff (IBM).
Voor foto's van deze bijeenkomst, klik hier of op de afbeelding hiernaast.
 
Beluister de opname van het BNR programma "BNR Duurzaam!" van woensdag 21 januari 2009 via 21 januari 2009 - Jens de Jong van Business News Radio interviewt deelnemers IIP Duurzame ICT, Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TU/e) en Aernoud van de Graaff (IBM).

 
Green ICT sessie NIRICT Meet-Up 9 december 2014 - Grand Hotel Karel V Utrecht

Green ICT sessie NIRICT Meet-Up 9 december 2014 - Grand Hotel Karel V Utrecht

Op 9 december 2014 was tijdens de Green ICT sessie van de NIRICT Meet-Up ook het voltalige bestuur van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - aanwezig. Deze bijeenkomst vond plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de website van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

 
Technische Universiteit Delft en Stichting GreenICT 19 november 2014, Technische Universiteit Delft

Master thesis verdediging Technische Universiteit Delft

Technische Universiteit Delft en Stichting GreenICT 19 november 2014, Technische Universiteit Delft
 
Stichting GreenICT heeft, in samenwerking met de Technische Universiteit Delft, Bedashrita Chattoraj begeleid bij het schrijven van haar master thesis "Sustainability adoption platforms in green ICT for stimulating stakeholder participation and contributing towards a greener economy". Dit resulteerde in een succesvolle verdediging op 19 november 2014 bij de Technische Universiteit Delft te Delft.

 
Erasmus Energy Forum 19 & 20 juni Wereldmuseum Rotterdam - Stichting GreenICT

Erasmus Energy Forum 2014
19 & 20 juni 2014 - Wereldmuseum Rotterdam

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT zijn media- en netwerkpartner van het Erasmus Energy Forum 2014, dat plaatsvindt op 19 en 20 juni 2014 in het Wereldmuseum te Rotterdam.
 
Erasmus Energy Forum 19 & 20 juni Wereldmuseum Rotterdam - Stichting GreenICT

 
An Innovative Truth VI - Congres over Duurzame ICT en Energie - 10 juni 2014 - Kasteel De Haar Haarzuilens - Stichting GreenICT

An Innovative Truth VI - Congres over Duurzame ICT & Energie - 10 juni 2014 - Kasteel De Haar Haarzuilens

An Innovative Truth VI - Congres over Duurzame ICT & Energie - vond plaats op 10 juni 2014. Het thema van deze editie was "Duurzaamheid, Sleutel tot succes". Een verslag van deze bijeenkomst is beschikbaar via publicaties.
 
De locatie van de zesde editie van dit congres was Kasteel De Haar te Haarzuilens.
 
An Innovative Truth VI - Congres over Duurzame ICT en Energie - 10 juni 2014 - Kasteel De Haar Haarzuilens - Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

 
NRG-Magazine TTA World NRG Battle 19 november 2013 Groningen met jurylid Roel Croes Stichting GreenICT Foundation

Finale nationale NRG Battle 2013
19 november 2013 Groningen

Op 19 november 2013 vond in MartiniPlaza te Groningen de finale van de NRG Battle 2013 plaats. De jury bestond uit Pierre Bartholomeus - Global Director en Senior Vice President Gas Consulting & Services DNV GL (KEMA), Prof. Ton Schoot Uiterkamp Emeritus Hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen, David Molenaar - Division Manager of Wind Power Division Siemens, Daniel Lauwen - Business Development Manager E.ON, Reinhard Osterhage - General Manager Product & Services (GMP) ROSEN Europe en Roel Croes - Mede-oprichter en Bestuurslid Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT.
 
Voor nadere informatie, bezoek de NRG Battle website.

 
Stand Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT op Dag van de Duurzaamheid 10 oktober 2013 HAN Arnhem  

Symposium "Energietransitie Gelderland in de praktijk"
10 oktober 2013 - HAN campus Arnhem

Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2013 vonden op de HAN campus in Arnhem meerdere evenementen plaats in het kader van het HAN speerpunt Duurzame Energie. Een hiervan is het symposium "Energietransitie Gelderland in de praktijk". Dit symposium werd georganiseerd in het kader van het thema Energietransitie door de HAN en Urgenda in samenwerking met SEECE, Provincie Gelderland, Kiemt / GreenTechAlliances en de Regionale Centra voor Technologie. Aansluitend op het symposium en de engineering Bedrijvenmarkt vond de installatie plaats van lector Meet- en Regeltechniek en Smart Grids, Aart-Jan de Graaf. Stichting GreenICT was op het symposium aanwezig met een stand.
logo Dag van de Duurzaamheid 10 oktober 2013

 
Ondertekening Memorandum of understanding tussen University of Texas - Texas, EnergyVille - Vlaanderen en SIEnergyLab - Nederland op 8 juli 2013 Houston Texas

Ondertekening Memorandum of understanding tussen University of Texas - Texas, EnergyVille - Vlaanderen en SIEnergyLab - Nederland - 8 juli 2013 - Houston Texas

Onder toezicht van minister-president Mark Rutte (NL) minister-president Kris Peeters (Vlaanderen) en Jose Romano namens Governeur Rick Perry (Texas), vond de ondertekening van het Memorandum of understanding tussen University of Texas - Texas, EnergyVille - Vlaanderen en SIEnergyLab - Nederland op 8 juli 2013 Houston Texas.
 
logo SIEnergyLab - een initiatief van Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

 
Ondertekening SIEnergyLab MoU Memorandum van Overeenstemming - juli 2013 - Stichting GreenICT

Ondertekening SIEnergyLab MoU Memorandum van Overeenstemming - juli 2013 - Stichting GreenICT

In de eerste week van Juli 2013 vond de ondertekening van het SIEnergyLab Memorandum van Overeenstemming plaats. De betrokken partijen zijn Stichting GreenICT, Alliander, Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT, Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente en Radboud Universiteit Nijmegen. Het SIEnergyLab Memorandum van Overeenstemming is ondertekend door mr. Roel Croes, Secretaris - Stichting GreenICT, prof. ir. Ton Koonen, Voorzitter - Stichting IIP Duurzame ICT, prof. dr. ir. Rob Fastenau, Decaan Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica - Technische Universiteit Delft, prof. dr. ir. Ton Backx, Decaan Faculteit Electrical Engineering - Technische Universiteit Eindhoven, prof. dr. ir. Ton Mouthaan, Decaan Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica - Universiteit Twente, Bram Reinders Msc, Manager Alliantie Management - Alliander N.V. en prof. dr. Tom Heskes, Directeur Institute for Computing and Information Sciences - Radboud Universiteit Nijmegen.
 
logo SIEnergyLab - een initiatief van Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

 
Lancering Portal Duurzame ICT & Energie tijdens An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT & Energie - 19 juni 2013 - Beatrix Theater Utrecht

Lancering Portal Duurzame ICT & Energie tijdens
An Innovative Truth V - 19 juni 2013 - Beatrix Theater

De lancering van de Portalwebsite Duurzame ICT & Energie - ICT gaat voor groen.nl tijdens An Innovative Truth V op 19 Juni 2013 met van links naar rechts Ab van der Touw - Voorzitter Raad van Bestuur Siemens Nederland N.V., Mark van Stiphout - Kabinetslid Eurocommissaris Günther Oettinger van Energie - Europese Commissie, Marcel Krom - CIO en Directeur International PostNL, Roel Croes - Secretaris IIP Duurzame ICT en Pier Nabuurs - Boegbeeld Topsector Energie op het podium van het Beatrix Theater te Utrecht. lees meer
 
An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT en Energie - 19 juni 2013 - Beatrix Theater Utrecht - Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

 
An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT & Energie - 19 juni 2013 - Beatrix Theater Utrecht

An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT & Energie - 19 juni 2013 - Beatrix Theater Utrecht

De uitreiking van het boek "An Innovative Truth - Vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld" aan de keynotesprekers tijdens An Innovative Truth V met vlnr dagvoorzitter Roderik van Grieken - Directeur Nederlands Debat instituut, An Innovative Truth congresorganisator en auteur Roel Croes - mede-oprichter Stichting GreenICT, Ab van der Touw - Voorzitter Raad van Bestuur Siemens Nederland N.V., Mark van Stiphout - Kabinetslid Eurocommissaris Günther Oettinger van Energie - Europese Commissie, Marcel Krom - CIO en Directeur International PostNL en Pier Nabuurs - Boegbeeld Topsector Energie op het podium van het Beatrix Theater te Utrecht - 19 juni 2013. lees meer

 
NRG-Magazine TTA World NRG Battle 22 maart 2013 Eindhoven met jurylid Roel Croes Stichting GreenICT - Foundation for Sustainable ICT NRG-Magazine TTA World NRG Battle 22 maart 2013 Eindhoven met jurylid Roel Croes Stichting GreenICT - Foundation for Sustainable ICT

NRG Battle 22 maart 2013 Eindhoven

Ben je een Bachelor of Master student en gïnteresseerd in een carriere in de energiesector? Dit is je kans! Registreer je nu voor de eerste voorronde van de NRG Battle die op 22 maart 2013 in Eindhoven plaatsvindt.
 
Ontmoet, ga de competitie aan en innoveer!
Gedurende de NRG Battle ga je de competitie aan en innoveer je in multidisciplinaire teams van vijf studenten. De opdracht is het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor diverse energieproblemen, die worden voorgelegd door gerenomeerde bedrijven uit de energiesector (als GasTerra, Alliander, Grontmij, Siemens, TenneT, E.ON, Rosen, Gasunie, DNVKema, APX). Een deskundige jury beoordeelt de oplossingen op drie criteria: nieuwheid, bruikbaarheid en originaliteit.
 
Schrijf je nu in! Voor studenten is deelname, inclusief catering, kosteloos. Schrijf je in, vul je profiel in en gebruik de Events App om je in te schrijven voor deze spectaculaire NRG Battle!
 
Roel Croes - mede-oprichter en bestuurslid van Stichting GreenICT zal deel uitmaken van de jury.
 
Voor nadere informatie en inschrijving, bezoek de NRG Battle website.

 
Nederlandse handelsmissie Smart Grids, 11 en 12 december 2012 Antwerpen, België

Nederlandse handelsmissie Smart Grids, 11 en 12 december 2012 Antwerpen, België

In opdracht van NL EVD Internationaal (onderdeel van Agentschap NL), organiseerde A&B Partners in samenwerking met SCINT BV, Mikrocentrum, FME/CWM en Smart Grids Flanders een Nederlandse handelsreis voor de sector "Smart Grids". Voor meer informatie, bezoek de website.
 
België stelt zich als doel om tegen 2020, 14 procent van haar energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Onderzoek wijst zelfs uit dat 20 procent haalbaar is. Vanuit de Vlaamse, Waalse en federale overheid wordt dan ook proactief gewerkt om smart grids te integreren in het energienetwerk.
 
Deze missie was interessant voor bedrijven en (universiteits)instellingen met producten en diensten gericht op duurzame energie en in het bijzonder smart grids. Op het programma van de missie stonden een plenaire sessie met gedetailleerde informatie over deze markt, een op de individuele deelnemers toegesneden matchmaking-programma, een netwerkbijeenkomst en een tweetal gezamenlijke site visits.
 
De handelsreis wordt mede mogelijk gemaakt door                             Smart Grids Flanders

 
ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT adviesraadbijeenkomst - 10 december 2012 - Grand Hotel Karel V Utrecht

ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT adviesraad
10 december 2012 - Grand Hotel Karel V Utrecht

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseerde op 10 december 2012 haar jaarlijkse adviesraadbijeenkomst. Deze bijeenkomst vond plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

 
Stichting IIP Duurzame ICT met diverse themasessies en stand op ICTDelta 2012 - 24 oktober 2012 - BeursWTC, Rotterdam

IIP Duurzame ICT op ICTDelta 2012 met themasessies en stand - 24 oktober 2012 - BeursWTC Rotterdam

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT vierde haar vijfjarig jubileum in stijl en was met diverse themasessies en een stand aanwezig op ICTDelta 2012. Dit congres vond plaats op 24 oktober 2012 in het BeursWTC-gebouw te Rotterdam.
 
Stichting IIP Duurzame ICT met diverse themasessies en stand op ICTDelta 2012 - 24 oktober 2012 - BeursWTC, Rotterdam

 
Roel Croes - Stichting GreenICT spreker bij Rijkswaterstaat - 10 oktober 2012 Rijkswaterstaat, Delft

symposium "Wat doe jij uit op de dag van de Duur-zaamheid?" - 10 oktober 2012 - Rijkswaterstaat Delft

Rijkswaterstaat organiseerde op 10 oktober 2012 tijdens de Dag van de Duurzaamheid het symposium "Wat doe jij uit op de dag van de Duurzaamheid?".
 
Roel Croes van Stichting GreenICT trad op als spreker.
 
10 oktober 2012, Rijkswaterstaat, Ministerie van I&M, Delft

 
Stichting IIP Duurzame ICT workshop Sustainable ICT: An Extended Approach - 28 september 2012 TelecityGroup Amsterdam - Stichting GreenICT

Workshop Sustainable ICT: An Extended Approach
28 september 2012 TelecityGroup Amsterdam

Op 28 september 2012 organiseert Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - met ondersteuning van TelecityGroup de workshop Sustainable ICT - An Extended Approach.
De bijeenkomst, inclusief rondleiding, start om 10:00 uur (inloop en registratie vanaf 9:30 uur).
De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door:
TelecityGroup Amsterdam

 
An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2012 - Beatrix Theater Utrecht - Stichting GreenICT

Overhandiging routekaart ICT 2030 tijdens An Innovative Truth IV - 20 juni 2012 - Beatrix Theater Utrecht

Tijdens het door Stichting GreenICT in samenwerking met Smart Energy Collective en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - georganiseerde congres over Duurzame ICT & Energie - An Innovative Truth IV - overhandigde Silvia Roelofs, directeur ICT~Office, de Routekaart ICT 2030 (PDF-file) aan Mark Dierikx, Directeur Generaal Energie, Telecom en Medediging (ministerie van EL&I).
 
An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2012 - Beatrix Theater Utrecht - Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

 
An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2012 - Beatrix Theater Utrecht - Stichting GreenICT

An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT & Energie - 20 juni 2012 - Beatrix Theater Utrecht

- An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT & Energie - 22 juni 2012
Dagvoorzitter Roderik van Grieken, An Innovative Truth IV-organisator Roel Croes en keynotesprekers Rene Steenvoorden (CIO Rabobank), Frits Verheij (directeur Smart Energy DNV KEMA), Sylvia Roelofs (Directeur ICT~Office) en Mark Dierikx (Directeur-Generaal Energie, Telecom en Medediging Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) tijdens An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT & Energie (20 Juni 2012) op het podium van het Beatrix Theater te Utrecht.
Zie ook NRG Magazine juni 2012 - An Innovative Truth IV.

 
Stichting IIP Duurzame ICT workshop Framework & Benchmark Sustainable ICT - 13 april 2012 Essent Den Bosch

IIP Duurzame ICT workshop Framework & Benchmark Sustainable ICT - 13 april 2012 Essent Den Bosch

Op 13 april 2012 organiseerde Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - de workshop "Framework & Benchmark Sustainable ICT". De locatie was het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch. Recentelijk is het Sustainable ICT Framework tot stand gekomen. Dit Framework adresseert de beleidsparameters voor het reduceren van de milieu-impact van ICT en voor het inzetten van ICT om de samenleving te verduurzamen. In de workshop werd het Framework nader toegelicht. Ook werd een vragenlijst geïntroduceerd, waarmee diverse Framework parameters kunnen worden bevraagd. Hierdoor kunnen de prestaties van een organisatie op het gebied van duurzame ICT worden gemeten.
De meeting werd mede mogelijk gemaakt door: Stichting IIP Duurzame ICT workshop Framework & Benchmark Sustainable ICT - 13 april 2012 Essent Den Bosch - Stichting GreenICT

 
Stichting IIP Duurzame ICT workshop Biobased ICT - Closing The Loop - 16 maart 2012 WUR Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Workshop Biobased ICT - Closing The Loop
16 maart 2012 - WUR Wageningen

Op 16 maart 2012 organiseerde Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT, met ondersteuning van DPI Value Centre en Wageningen Universiteit en Researchcentrum, de workshop "Biobased ICT - Closing The Loop". Het doel van de workshop is het inzichtelijk maken van behoeften en mogelijkheden voor bedrijfsmatig toepasbaar, hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Biobased ICT.
 
Stichting IIP Duurzame ICT workshop Biobased ICT - Closing The Loop - 16 maart 2012 WUR Wageningen Universiteit en Researchcentrum - Stichting GreenICT         Stichting IIP Duurzame ICT workshop Biobased ICT - Closing The Loop - 16 maart 2012 WUR Wageningen Universiteit en Researchcentrum - Stichting GreenICT

 
ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT adviesraadbijeenkomst - 19 december 2011 - Grand Hotel Karel V Utrecht

ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT adviesraad
19 december 2011 - Grand Hotel Karel V Utrecht

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseerde op 19 december 2011 haar jaarlijkse adviesraadbijeenkomst. Deze bijeenkomst vond plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

 
oprichting Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT 16 december 2011 Nijmegen

Oprichting Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT 16 december 2011 Nijmegen

Op 16 december 2011 vond in nijmegen de oprichting plaats van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT. Het ICT InnovatiePlatform voor Duurzame ICT is vanaf dat moment een Stichting met een statutair bestuur en een eveneens in de statuten opgenomen adviesraad.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

 
Stichting GreenICT - kennispartner Heliview National Datacenter Experience - 29 november 2011 - Hotel theater Figi Zeist

Heliview National Datacenter Experience
29 november 2011 - Hotel theater Figi Zeist

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT waren met een gecombineerde stand aanwezig op de Heliview National Datacenter Experience, die plaatsvond op 29 november 2011 in Hotel theater Figi te Zeist.
 
Stichting GreenICT - kennispartner Heliview National Datacenter Experience - 29 november 2011

 
ICTDelta 2011 met stand IIP Duurzame ICT - 16 november 2011 - World Forum Congrescentrum, Den Haag

ICTDelta 2011 met stand IIP Duurzame ICT
16 november 2011 - World Forum, Den Haag

Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT was met een demostand en twee themasessies in het thema: "ICT en Energie" aanwezig op ICTDelta 2011. Dit congres vond plaats op 16 november 2011 in het World Forum Congrescentrum te Den Haag.
 
logo ICTDelta 2011

 
Stichting GreenICT - kennispartner CIO Day, 15 november 2011 - Noordwijkerhout

Stichting GreenICT - kennispartner CIO Day
15 november 2011 - Noordwijkerhout

Stichting GreenICT is kennispartner van CIO Day 2011. CIO Day 2011 vindt plaats op 15 november 2011 in Conferentiecentrum Leeuwenhorst te Noordwijkerhout.
 
Stichting GreenICT - kennispartner CIO Day, 15 november 2011

 
ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT workshop Software and Sustainability - 28 oktober 2011 Radboud Universiteit Nijmegen

Themaworkshop Software & Sustainability
28 oktober 2011 Radboud Universiteit Nijmegen

- Themaworkshop Software & Sustainability
De werkgroep Software & Sustainability van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 28 oktober 2011 in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen een themaworkshop. Deze workshop vindt plaats bij Radboud Universiteit Nijmegen.
 
Nadere informatie is beschikbaar op de pagina Themaworkshop Software & Sustainability van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

 

Overhandiging Strategische Onderzoeksagenda IIP Duurzame ICT - 22 Juni 2011 - Beatrix Theater Utrecht

- Overhandiging SRA IIP Duurzame ICT
Tijdens het in samenwerking met het IIP Duurzame ICT georganiseerde congres An Innovative Truth III overhandigden prof. Ton Koonen (TU/e) en Roel Croes (Stichting GreenICT) de Strategische Research Agenda van het IIP Duurzame ICT aan Nicole Kroon (directeur ICT Beleid & Toepassing Ministerie van EL&I), Peter Molengraaf (voorzitter RvB Alliander), Paul Timmers (directeur ICT addressing Societal Challenges Europese Commissie) en Baptiest Coopmans (lid RvB KPN). 22 juni 2011 - Beatrix Theater Utrecht.  
lees meer 

 

An Innovative Truth III - Congres over Duurzame ICT en Energie - 22 juni 2011 - Beatrix Theater, Utrecht

In vervolg op de congressen An Innovative Truth en An Innovative Truth II organiseerden het ICT Innovatie Platform voor Duurzame ICT (IIP Duurzame ICT) en Stichting GreenICT op woensdag 22 juni 2011 An Innovative Truth III - Congres over Duurzame ICT & Energie - in het Beatrix Theater te Utrecht.
Betrokken partners waren onder meer het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, AgentschapNL, NWO, IBM, STW, Microsoft, de Europese Commissie, CIO Platform, Alliander, NIRICT, Groene IT, Essent, Logica, ICT~Office, Smart Energy Collective en het Nederlands Debat Instituut. lees meer 

 
UvA Commissie Duurzaamheid en de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) GreenDocs iSTUFF: van erts tot e-waste - 09 juni 2011

Commissie Duurzaamheid en de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen GreenDocs iSTUFF: van erts tot e-waste - 09 juni 2011 UvA Amsterdam

Op 9 juni 2011 organiseerden de UvA Commissie Duurzaamheid en de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) GreenDocs iSTUFF: van erts tot e-waste.
Roel Croes, mede-oprichter en bestuurslid van Stichting GreenICT, nam op uitnodiging deel als spreker/panellid. Het evenement vond plaats bij de Universiteit van Amsterdam.
 
UvA Commissie Duurzaamheid en de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) GreenDocs iSTUFF: van erts tot e-waste - 09 juni 2011

 
Friends of Europe - Greening Europe - Roundtable Opportunities and challenges of greening ICT - 31 maart 2011 - Brussel

Greening Europe - Roundtable Opportunities and challenges of greening ICT - 31 maart 2011 - Brussel

De bijeenkomst Opportunities and challenges of greening ICT was een rondetafel-conferentie onder leiding van Robert Madelin, European Commission Director General for Information, Society & Media. De conferentie werd georganiseerd door Greening Europe Forum in samenwerking met mediapartner Europe’s World. De bijeenkomst vond plaats op 31 maart 2011 in de Bibliothèque Solvay te Brussel.
 
Friends of Europe - Greening Europe - Roundtable Opportunities and challenges of greening ICT - 31 maart 2011 - Brussel

 
Overhandiging SRA IIP Duurzame ICT door Roel Croes (Stichting GreenICT) aan Hans Vijlbrief - DGETM Ministerie van EL&I - tijdens Intelligente Netten-Congres Agentschap NL - 18 januari 2011 - Media Plaza Utrecht

Congres "Op weg naar Intelligente Netten in Nederland" Agentschap NL - 18 januari 2011 - Media Plaza Utrecht

- Overhandiging SRA IIP Duurzame ICT aan Hans Vijlbrief - DGETM Ministerie van EL&I
Tijdens het Congres "Op weg naar Intelligente Netten in Nederland", dat op 18 januari 2011 door Agentschap NL werd georganiseerd, overhandigde Roel Croes (Stichting GreenICT) de Strategische Onderzoeks Agenda (SRA) van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT aan Hans Vijlbrief - Directeur Generaal ETM van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I).
 
De locatie van het congres was MediaPlaza, Jaarbeurs Utrecht.

 
ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT adviesraadbijeenkomst - 15 december 2010 - Grand Hotel Karel V Utrecht

ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT adviesraad
15 december 2010 - Grand Hotel Karel V Utrecht

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseerde op 15 december 2010 haar jaarlijkse adviesraadbijeenkomst. Deze bijeenkomst vond plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

 
Heliview Dag van het Datacenter - seminar IT Energy Management 2010 - 2 december 2010 - Intres Hoevelaken

Heliview Dag van het Datacenter - seminar IT Energy Management 2010 - 2 december 2010 - Intres Hoevelaken

Heliview Dag van het Datacenter - seminar IT Energy Management 2010 - 2 december 2010 - Intres in Hoevelaken.
 
logo Heliview Dag van het Datacenter - seminar IT Energy Management 2010

 
IIR Servicedesk Forum 2010 - 29 & 30 september 2010, Madurodam, Den Haagt

IIR Servicedesk Forum 2010
29 & 30 september 2010, Madurodam, Den Haag

IIR Servicedesk Forum 2010 - 29 & 30 september 2010, Madurodam, Den Haag
29/30 september 2010 Madurodam Den Haag

 
IIR Business en IT-architectuur in de energiesector - 22 & 23 september 2010, Hotel Mercure Utrecht, Nieuwegein

Business en IT-architectuur in de energiesector - 22/23 september 2010, Hotel Mercure Utrecht, Nieuwegein

IIR Business en IT-architectuur in de energiesector - 22 & 23 september 2010, Hotel Mercure Utrecht, Nieuwegein
IIR Business en IT-architectuur in de energiesector - 22 & 23 september 2010, Hotel Mercure Nieuwegein

 
Uitreiking boek Duurzame ICT tijdens An Innovative Truth II op 15 september 2010 in het Beatrix Theater te Utrecht

Uitreiking eerste exemplaren boek Duurzame ICT
15 september 2010 - Beatrix Theater Utrecht

Op 15 september 2010 werden tijdens An Innovative Truth II de eerste exemplaren van het boek " Duurzame ICT -– Grondstof en energiebron voor een duurzame wereld" uitgereikt aan een select gezelschap bestaande uit:

 • Prof. Ton Backx - Decaan faculteit Electrical Engineering Technische Universiteit Eindhoven,
 • Prof. Daan Lenstra - Decaan faculteit EWI Technische Universiteit Delft
 • Prof. Ton Mouthaan - Decaan faculteit EWI Universiteit Twente en
 • Prof. Gerard van Oortmerssen - Directeur ICTRegie.
De uitreiking vond plaats in het Beatrix Theater te Utrecht. Voor een beeldverslag klik op de foto. Voor nadere informatie en bestellingen klik op publicaties.

 
An Innovative Truth II - Congres over Duurzame ICT en Energie - 15 september 2010 - Beatrix Theater Utrecht - IIP Duurzame ICT

An Innovative Truth II - Congres over Duurzame ICT & Energie - 15 september 2010 - Beatrix Theater Utrecht

In vervolg op het agenderende An Innovative Truth van 22 juni 2009, organiseerden Stichting IIP Duurzame ICT en Stichting GreenICT op 15 september 2010 An Innovative Truth II - Congres over Duurzame ICT & Energie - in het Beatrix Theater te Utrecht.
 
An Innovative Truth II is een activerend en betrokkenheid bevorderend congres, omtrent het thema Duurzame ICT en Energie. Betrokken partners zijn het Ministerie van Economische Zaken, SDU uitgevers, ICTRegie, AgentschapNL, IBM, de Europese Commissie, NIRICT, ICT~Office en het Nederlands Debat Instituut.
 
An Innovative Truth II - Congres over Duurzame ICT en Energie - 15 september 2010 - Beatrix Theater Utrecht - IIP Duurzame ICT

 
TouW-dag Open Universiteit 5 juni 2010 Antwerpen met spreker Roel Croes Stichting GreenICT

TouW-dag Duurzaamheid en ICT 05 juni 2010 Open Universiteit, Antwerpen

05 juni 2010 Open Universiteit, Antwerpen
05 juni 2010 Open Universiteit Antwerpen

 
ICT Innovatie Platform Duurzame ICT met themasessies, een stand en een discussietafel aanwezig op ICTDelta 2010

IIP Duurzame ICT met een stand, themasessies en discussietafel aanwezig op ICTDelta 2010

ICTDelta2010 is voor iedereen die zich betrokken voelt bij ICT en innovatie; werkzaam bij bedrijven - ook buiten de ICT! - , maatschappelijke organisaties, onderzoeksinstituten, universiteiten, hogescholen en (rijks)overheid. Deelnemen is gratis maar de capaciteit is beperkt.
Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT is met diverse themasessies, een stand en een discussietafel aanwezig op ICTDelta 2010 18 maart 2010 - BeursWTC te Rotterdam.
 
Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT is met diverse themasesies en discussietafel aanwezig op ICTDelta 2010

 
ROC A12 Communicatie, Informatie & Media - Minisymposium duurzaamheid 11 februari 2010 ROC A12, Ede

11 februari 2010 ROC A12, Ede

11 februari 2010 ROC A12, Ede
11 februari 2010 ROC A12 Ede

 
NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

04 februari 2010 Hogeschool Zuyd, Landgraaf

04 februari 2010 Hogeschool Zuyd, Landgraaf
04 februari 2010 Hogeschool Zuyd Landgraaf

 
ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT themabijeenkomst - De rollen van de overheid - 11 december 2009 - Technische Universiteit Delft

Themabijeenkomst De rollen van de overheid
11 december 2009 Technische Universiteit Eindhoven

- Themaworkshop Duurzame Netwerktechnologie
Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 11 december 2009 de themabijeenkomst "De rollen van de overheid". Deze workshop vindt plaats op de campus van de Technische Universiteit Delft.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

 
Heliview seminar IT Energy Management 2009 - 02 december 2009 - Intres Hoevelaken

Heliview seminar IT Energy Management 2009
02 december 2009 - Intres Hoevelaken

Heliview seminar IT Energy Management 2009
02 december 2009 - Intres in Hoevelaken .

 
Congres Greening the Enterprise - 25 november 2009 - Media Plaza Utrecht

Congres Greening the Enterprise
25 november 2009 - Media Plaza Utrecht

Congres Greening the Enterprise - 25 november 2009 - Media Plaza Utrecht
25 november 2009 - MediaPlaza
Jaarbeurs Utrecht

 
NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

workshop Grenzeloos Ondernemen in Afrika voor de ICT sector - 12 november 2009 - KvK Midden-Nederland

12 november 2009 - workshop "Grenzeloos Ondernemen in Afrika voor de ICT sector"
12 november 2009 KvK Midden-Nederland Utrecht.

 
Symposium ecomputing - 7 oktober 2009, Vrijhof Cultuurcentrum,campus Universiteit Twente

Symposium ecomputing - 7 oktober 2009, Vrijhof Cultuurcentrum,campus Universiteit Twente

Symposium ecomputing - 7 oktober 2009, Vrijhof Cultuurcentrum,campus Universiteit Twente
7 oktober 2009 - Universiteit Twente, Enschede

 
NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

Servicedesk Forum 2009 - 29 & 30 september 2009, Regardz Event Center Olympisch Stadion, Amsterdam

- Servicedesk Forum 2009 PDF-file

 • Servicedesk Forum 2009 - 29 & 30 september 2009, Regardz Event Center Olympisch Stadion, Amsterdam
  29 & 30 september 2009 Olympisch stadion Amsterdam

 •  
  NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

  Workshop 28 september 2009 Belastingdienst, Apeldoorn

  28 september 2009 Belastingdienst, Apeldoorn
  28 september 2009 Belastingdienst Apeldoorn

   
  An Innovative Truth - Congres over Duurzame ICT en Energie - 22 juni 2009 - Beatrix Theater Utrecht

  An Innovative Truth - Congres over Duurzame ICT & Energie - 22 juni 2009 - Beatrix Theater Utrecht

  An Innovative Truth - Congres over Duurzame ICT en Energie - 22 juni 2009 - Beatrix Theater Utrecht
  22 juni 2009 - Beatrix Theater Jaarbeurs Utrecht

   
  presentatie Roel Croes Stichting GreenICT KANNEGIETER.50 JAAR KENNIS - Kennismarkt 2009 - Duurzame ICT 9 - 11 juni 2009

  KANNEGIETER.50 JAAR KENNIS - Kennismarkt 2009 - Duurzame ICT 9 - 11 juni 2009

  Presentatie Roel Croes van Stichting GreenICT tijdens KANNEGIETER.50 JAAR KENNIS - Kennismarkt 2009 - Duurzame ICT 9 - 11 juni 2009 KANNEGIETER.50 JAAR KENNIS - Kennismarkt 2009 - Duurzame ICT 9 - 11 juni 2009
  9-11 juni 2009 - Kannegieter in Amersfoort.

   
  NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

  ICTDelta 2009 12 mei 2009 Media Plaza, Jaarbeursplein 6, Utrecht

  Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT is met stand en discussietafel aanwezig op ICTDelta 2009
  12 mei 2009 - MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

   
  Bijeenkomst groene IT in Utrecht 21 april 2009 KvK Midden-Nederland, provincie Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht i.s.m. Skillcity

  Bijeenkomst groene IT in Utrecht 21 april 2009 KvK Midden-Nederland

  Bijeenkomst groene IT in Utrecht georganiseerd op 21 april 2009 door KvK Midden-Nederland, provincie Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht i.s.m. Skillcity 21 april 2009 - Bijeenkomst groene IT in Utrecht georganiseerd door KvK Midden-Nederland, provincie Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht i.s.m. Skillcity
  21 april 2009 - KvK Midden-Nederland in Utrecht.

   
  21 januari 2009 - Jens de Jong van Business News Radio interviewt deelnemers IIP Duurzame ICT, Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TUE) en Aernoud van de Graaff (IBM)

  Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT te gast bij het programma BNR Duurzaam!

  Op 21 januari 2009 waren deelnemers van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT te gast bij het programma "BNR Duurzaam!" van Business News Radio. Jens de Jong van BNR interviewde secretaris Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TU/e) en penningmeester Aernoud van de Graaff (IBM).
  Voor foto's van deze bijeenkomst, klik hier of op de afbeelding hiernaast.
   
  Beluister de opname van het BNR programma "BNR Duurzaam!" van woensdag 21 januari 2009 via 21 januari 2009 - Jens de Jong van Business News Radio interviewt deelnemers IIP Duurzame ICT, Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TU/e) en Aernoud van de Graaff (IBM).

   
  19 januari 2009 - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT themawerkgroep - workshop Software & Sustainability

  Themaworkshop Software & Sustainability
  19 januari 2009 Microsoft Nederland

  - Themaworkshop Software & Sustainability
  De werkgroep Software & Sustainability van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 19 januari 2009 een themaworkshop. Deze workshop vindt plaats bij Microsoft Nederland.
   
  Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

   
  DOE'Z 'n sprong naar de toekomst! | Event 12 januari 2009

  Duurzaam Ondernemen Event Zoetermeer
  12 januari 2009 Dekker Zoetermeer

  - DOE'Z 'n sprong naar de toekomst! | Event 12 januari 2009
  De Zoetermeerse ondernemersvereniging RVOZ, JCI Zoetermeer en de gemeente Zoetermeer organiseren op 12 januari 2009 het Duurzaam Ondernemen Event Zoetermeer (DOEZ) 2009.
  Stichting GreenICT is onder meer met een stand aanwezig. Voor een foto-impressie klik hier.
  DOE'Z 'n sprong naar de toekomst! | Event 12 januari 2009
  De locatie van DOE'Z 2009 is Dekker in Zoetermeer.

   
  NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

  Heliview seminar IT Energy Management
  11 december 2008 Dekker Zoetermeer

  - IT Energy Management seminar tijdens congres "Dag van het Datacenter"
  Congres- en vakbeursorganisator Heliview Conferences organiseert op 11 december 2008 een IT Energy Management seminar. Roel L. Croes, mede-oprichter van Stichting GreenICT, treedt op als dagvoorzitter. Het seminar vindt plaats bij Dekker in Zoetermeer.
   
  Heliview seminar IT Energy Management 2008

   
  1 december 2008 - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT themawerkgroep - workshop duurzame netwerktechnologie

  Themaworkshop Duurzame Netwerktechnologie
  1 december 2008 Technische Universiteit Eindhoven

  - Themaworkshop Duurzame Netwerktechnologie
  De werkgroep Duurzame Netwerktechnologie van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 1 december 2008 een themaworkshop. Deze workshop vindt plaats op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.
   
  Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

   
  31 oktober 2008 - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT themawerkgroep - workshop duurzame datacenters

  Themaworkshop Duurzame Datacenters
  31 oktober 2008 SenterNovem Utrecht

  - Themaworkshop Duurzame Datacenters
   
  De werkgroep Duurzame Datacenters van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 31 oktober 2008 een themaworkshop. De workshop vindt plaats bij SenterNovem, Utrecht.
   
  Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

   
  9 oktober 2008 - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT themawerkgroep - workshop ICT & Energie

  Themaworkshop Duurzame Netwerktechnologie
  9 oktober 2008 Technische Universiteit Delft

  - Themaworkshop ICT & Energie
   
  De themawerkgroep ICT & Energie van van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 9 oktober 2008 een Themaworkshop ICT & Energie. Deze workshop vindt plaats op de campus van de TU Delft.
   
  Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

   
  IBM Paint IT Green Deep Dive| 27 november 2008 IBM Nederland Amsterdam Hoofdkantoor Amsterdam

  IBM Paint IT Green Deep Dive| 27 november 2008 - IBM Nederland Amsterdam Hoofdkantoor Amsterdam

  IBM Paint IT Green Deep Dive| 27 november 2008
  27 november 2008 - IBM Business Forum in A'dam

   
  NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

  IDC Benelux - Green IT conference 2008 - Holiday Inn Amsterdam-Schiphol

  IDC Benelux - Green IT conference 2008
  20 november 2008 - Holiday Inn Schiphol

   
  TeleCom Update Special GREEN ICT - Ronde Tafel Discussie | november 2008 met ICT Innovatie Platform Duurzame ICT initiator Roel Croes van Stichting GreenICT - Foundation for sustainable ICT

  Ronde Tafel Discussie over green ict

  TeleCom Update Special GREEN ICT - ronde tafel discussie | november 2008
  - Ronde Tafel Discussie over green ict PDF-file
   
  Voor TeleCom Update, hét managementplatform in TeleCom, IT en Media, polste Erik Klein Nagelvoort, partner bij PricewaterhouseCoopers enkele vooraanstaande leveranciers naar hun ‘groengehalte’ tijdens een Ronde Tafel Discussie. Tandberg Nederland, Cisco, KPN en de Stichting GreenICT schoven aan.

   
  22 januari 2008 - Samenwerking IT Executive en stichting GreenICT ter promotie van Greening the Enterprise 2.0

  Greening the Enterprise 2.0
  22 januari 2008 MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

  - Promotie conferentie Greening the Enterprise 2.0
  Op initiatief van IT Executive werken IT Executive en Stichting GreenICT samen ter promotie van de conferentie Greening The Enterprise 2.0 op 25 juni 2008 te Utrecht. Greening the enterprise
  25 juni 2008 - MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

   

  IDC Benelux green IT conference
  4 juni 2008 Bomencentrum Nederland, Baarn

  - Mede-oprichter Stichting GreenICT is spreker op IDC Green IT Conference 2008
  IDC Benelux - Green IT conference 2008 - VIP code: GR-810-F
  Stichting GreenICT was op 4 juni 2008 met een stand aanwezig op IDC's Green IT conference 2008. Daarnaast trad Roel Croes, mede-oprichter van Stichting GreenICT, op als gastspreker. Zowel de locatie, Bomencentrum Nederland, als de gehele aankleding blonken uit qua smaak en verzorging.

   
  CBM Green IT 2008, kennisseminar voor ICT-resellers - 28 mei 2008 - De Rotonde Enspijk te Enspijk

  CBM Green IT 2008, kennisseminar voor ICT-resellers
  28 mei 2008 - De Rotonde Enspijk

  - CBM Green IT 2008, kennisseminar voor ICT-resellers - 28 mei 2008 - De Rotonde te Enspijk
  CBM organiseert op woensdag 28 mei 2008 in De Rotonde te Enspijk een informatief seminar waarin CBM u samen met enkele Green IT experts en aansprekende leveranciers - VMware, HP, Kaseya en Go Telecom - alles vertelt over de laatste ontwikkelingen op het vlak van Green ICT. Roel Croes van Stichting GreenICT is een van de sprekers op CBM Green IT 2008.
   
  CBM Green IT 2008, kennisseminar voor ICT-resellers - 28 mei 2008 - De Rotonde Enspijk te Enspijk

   
  08 februari 2008 - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT met stand op innovatiecongres ICTDelta

  IIP Duurzame ICT op innovatiecongres ICTDelta 2008
  8 mei 2008 Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht

  - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT met stand op innovatiecongres ICTDelta - 8 mei 2008
  Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT zal onder meer met een stand op het ICTDeltacongres aanwezig zijn. Dit jaarlijkse terugkerende innovatiecongres is een initiatief van ICTRegie.
  ICTDelta 2008
  8 mei 2008 - Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht

   
  conferentie Innovative technologies in Bio-based economy - 08 april 2008 - Forumgebouw Wageningen Universiteit en Researchcentrum

  Stichting GreenICT deelnemer TWANetwerk Themadag
  8 april 2008 - WUR Wageningen

  - Conferentie "Innovative technologies in Bio-based economy"
  Op dinsdag 8 april 2008 organiseerde het netwerk van Technisch Wetenschappelijk Attachés van het Ministerie van Economische zaken deze conferentie in het Forumgebouw van Wageningen Universiteit en Researchcentrum te Wageningen. Stichting GreenICT was met een stand aanwezig op de conferentie. Tevens werd een elevator pitch over het BiOPOF project verzorgd door Roel Croes, mede-oprichter van Stichting GreenICT. lees meer
  TWAnetwerk Conference - Innovative technologies for a Biobased economy

   
  Postersessie BiOPOF project Stichting GreenICT op EOS Topical Meeting on Photonic Devices Fotonica Evenement 2 april 2008 NBC Nieuwegein

  Postersessie BiOPOF project op Fotonica Evenement
  2 april 2008 - NBC Nieuwegein

  Stichting GreenICT nam op 2 en 3 april 2008 met een postersessie, ter promotie van het BiOPOF project, deel aan de EOS Topical Meeting on Photonic Devices, een onderdeel van het Fotonica Evenement 2008. Dit evenement werd georganiseerd door de European Optical Society en vond plaats van 31 maart - 2 april 2008 in het NBC te Nieuwegein.
   
  Fotonica Evenement 2008

   
  NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

  EOS Topical Meeting on Photonic Devices 2 april 2008 Nieuwegeins Business Center, Nieuwegein

  EOS Topical Meeting on Photonic Devices
  2 april 2008 - NBC Nieuwegein

   
  02 november 2007 - Samenwerking IT Executive en stichting GreenICT ter promotie van Greening the Enterprise 2.0

  Greening the Enterprise 2.0
  02 november 2007 MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

  - Promotie conferentie Greening the Enterprise
  Op initiatief van IT Executive werken IT Executive en Stichting GreenICT samen ter promotie van de conferentie Greening The Enterprise op 21 november 2007 te Utrecht. Greening the enterprise
  25 juni 2008 - MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

   
  Symposium ecomputing - 7 oktober 2009, Vrijhof Cultuurcentrum,campus Universiteit Twente

  Oprichting ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT - 24 oktober 2007

  - persbericht Oprichting ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT PDF-file

   
  NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

  Holland Innovation 2007 - 10 oktober 2007- Jaarbeurs Utrecht

  Holland Innovation 2007
     10 oktober 2007, Jaarbeurs Utrecht

   

  Follow us