GreenICT - Heliview Dag van het Datacenter / IT - Energy Management 2009

Op verzoek van Heliview werken Heliview en Stichting GreenICT samen ter promotie van het congres
De dag van het Datacenter / IT - Energy Management. Dit gecombineerde event vindt plaats op 02 december 2009 bij Intres in Hoevelaken. De dagvoorzitter is Mr. Roel L. Croes van Stichting GreenICT.


De dag van het Datacenter

Dat datacenters vastlopen is geen nieuws. Racksystemen zitten vol met servers die maar een klein deel van hun vermogen leveren; bladeservers kunnen maar gedeeltelijk worden gevuld met blades omdat de warmte niet kan worden afgevoerd. "In de periode 2000-2006 is het energieverbruik van de IT verdubbeld," bron Gartner. Daarnaast verwacht een derde van de CIO's de komende tijd onvoldoende elektriciteit, mogelijkheden voor koeling, ruimte of budget om hun datacenters te blijven uitbreiden. En dat terwijl de vraag naar storage explodeert.
Wat betekent dit voor uw organisatie? Hoe kan u voorzien in de explosieve vraag naar storage? 24/7 beschikbaarheid hoe realiseert u dat? Brengt dat niet veel meer kosten met zich mee? Hoe zit het met beveiliging, klimaatbeheersing, noodstroom-voorziening? Uitbesteden of juist zelf blijven doen? Wat is eigenlijk het ideale datacenter? Hoe kan ik energie verbruik binnen mijn datacenter drastisch verlagen?

IT - Energy Management.

Tijdens deze gratis studiedag over kostenbesparing en duurzaamheid binnen de ICT wordt u bewust gemaakt van het energieverbruik van uw IT voorzieningen, u krijgt praktische tips hoe u hier op een duurzame manier mee om kunt gaan.
U leert concreet hoe u door middel van duurzame IT oplossingen kunt besparen op uw energie en IT kosten. Daarnaast komen zaken als milieu, bedrijfsimago en duurzaam ondernemen aanbod.

Onder voorbehoud van wijzigingen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Is Groen meer dan een hype?
  • Bewustwording energieverbruik en -kosten van de IT afdeling.
  • Green IT
  • Debat: IT management vs Facility management.
  • Grip en controle op IT en Energiekosten.
  • Waar en hoe kan ik door middel van duurzame IT oplossingen besparing realiseren?
  • MVO: what's in it for me.

Mis deze kans niet en schrijf u in. Voor iedereen die als eindgebruiker betrokken is bij IT of Facilitair beheer is deze dag gratis. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

terug